Bent u aan het genieten van de (na)zomer?

Bent u aan het nagenieten van de zomer? Waarschijnlijk zit u alweer volop in de drukte van de dag met werk en/of kids weer naar school. Wij hebben met onze toneelgroep ook mogen genieten van onze zomerstop, maar inmiddels is onze 1ste repetitie alweer achter de rug en is ons ‘leesboek’ weer geopend.

Op 2 september was onze 1ste repetitie. De 1ste repetitie loopt toch altijd even anders dan de normale repetities. Uiteraard eerst even bijgekletst over hoe iedereen de Hollandse (of buitenlandse) zomer beleefd heeft. Vervolgens heeft het bestuur een verslag gedaan van de vergaderingen die zijn geweest in de zomerperiode. En daarna zijn we begonnen met audio sessies. En wat houdt dat nou in….?

Ons nieuwe stuk heet ‘Gespuis in het warenhuis’ en is geschreven door Peter Damen en wordt geregisseerd door Annelies van Es-van Tiel. Het stuk is onder andere gekozen op basis van het aantal spelers we hebben en welk genre er bij onze groep past.

Inmiddels zijn alle rollen verdeeld dus het oefenen kan beginnen. Om goed in de rol te komen, zijn we de 1ste repetitie begonnen met een leessessie. Dit is opgenomen en wordt aan alle leden verspreid. Zo kun je, als je thuis aan het oefenen bent, nog eens je tekst terug luisteren en oefenen. Ze hebben mij weleens verteld dat je deze opname op repeat moet zetten en dan onder je kussen moet leggen en dan ken je het de volgende dag uit je hoofd….Helaas is dat mij nog nooit gelukt……

Onze voorstellingen staan al gepland, dus ook al is het nu nog zomer 2015, u kunt vast de volgende data in uw agenda voor het voorjaar 2016 noteren: donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 april 2016. De locatie is CHV De Noordkade, de Walsmalerij II. Meer informatie volgt later in het seizoen. Maar deze voorstelling is niet het enige dat op het programma staat voor komend seizoen. Ook zijn we weer bereid Sinterklaas te helpen, kunt u ons inhuren als typetjes voor bijvoorbeeld een personeelsfeest op zakelijk jubileum en nemen wij deel aan Fabriek Magnefique.

U ziet, we hebben ook in de zomer niet stil gezeten. En we hopen dat u ons ook een handje wilt helpen. We zijn op zoek naar nieuwe leden, misschien iets voor u of weet u iemand. Toneel spelen is ontspanning, inspanning, het helpt je beter te spreken voor groepen, minder verlegen te maken, af en toe eens lekker gek doen, even niet jezelf hoeven te zijn (of toch wel….). Er zitten heel veel voordelen aan toneel spelen. Volwassenen (liefst heren) zijn van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen op onze repetitie. Mailt u ons even, dan krijgt u alle informatie!

Op deze website vindt u allerlei informatie over onze toneelgroep, maar wilt u ons ook liken op Facebook? En u kunt ons zelfs vinden op Twitter. Tijdens ons repetitieseizoen vindt u hier interessante tweets!

We wensen u namens toneelgroep Soufflé nog een prettige nazomer toe!!