Vakantietijd

Vakantietijd!20160801_214922

 

*Foto vanuit Peru van Kees van Roosmalen

 

Het meeste ‘gespuis’ van ons is nog met vakantie en daarom hebben we ook nog even zomerverlof met onze toneelgroep. Toch even wat informatie en nieuws vanuit onze toneelgroep.

Na onze voorstelling ‘Gespuis in het warenhuis’ zijn we niet gelijk klaar met het seizoen. We hebben dan altijd z.s.m de evaluatie over het toneelstuk. Hoe vonden we het zelf gaan, hoe was de feedback vanuit het publiek, maar ook, hoe was de zaalbeleving, waren alle materialen in orde en nog veel meer. Hiervan wordt een verslag gemaakt, zodat we de aandachtspunten mee kunnen nemen in het volgende seizoen.

Om de leden en eenieder die vrijwillig geholpen heeftte bedanken, hebben we ook altijd een‘bedankavond’. Die hebben we dit jaar gehouden in het clubhuis van de visvereniging in Veghel (op ’t Ven). Daar hebben we een ‘toneel quiz avond’ georganiseerd welke erg spannend was. Verdeeld in diverse groepen, moest men diverse (lastige en minder lastige) vragen beantwoorden, muziek- en geluidsfragmenten raden en 10 verschillende repen chocolade proeven. De winnende groep had (denk ik door de proeverij) de meeste dames 🙂 🙂

Na deze gezellige avond hebben we ook nog een ledenvergadering gehad, is de kascontrole uitgevoerd en hebben we een zomerborrel gehad. Bij de borrel is ook gelijk de rolverdeling van komend toneelstuk bekend gemaakt is. Dus het boek dat op de vakantie is meegegaan, is natuurlijk het tekstboek.

Voor sommigen komt de zomerperiode erg goed van pas, want een aantal (partners van) leden hebben minder prettige tijden beleeft door ziekte, dus even rust is wel fijn. Gelukkig gaat het inmiddels met iedereen weer de goede kant op. We hopen allemaal weer gezond aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen!

Na ons laatste toneelstuk heeft onze regisseuse Annelies afscheid genomen en plaats gemaakt voor Hanneke. Zij zal onze club komend seizoen gaan begeleiden met het te spelen stuk ‘Papa moet aan de vrouw’, welke is geschreven door Rien Buunk.  We starten daarmee op woensdag 31 augustus, dus dat is toch al weer snel. Dat komt mede doordat we onze voorstellingen dit jaar iets vervroegd hebben want……

Op vrijdag 17 maart 2017 hebben we ons 30-jarig jubileum en dan hebben we ook één van onze voorstellingen. De overige data zijn donderdag 16 maart 2017 en zaterdag 18 maart 2017. Meer informatie zal later in het seizoen volgen.

Zoals bij iedere vereniging komen en gaan er leden. Dus ook wij blijven op zoeken naar nieuwe leden en vrijwilligers. Aangezien we momenteel al veel dames hebben, zijn we extra blij met mannen! Zoals ons stuk ‘Papa moet aan de vrouw’ heet, zou je bijna kunnen zeggen ‘Soufflé moet aan de man’. Kom gerust eens kijken en/of stuur een mail voor meer informatie.

Groetjes

Femke de Jong

Voorzitter Toneelgroep Soufflé